Bakfietsen Dino Life

Review Bakfiets Bakfiets.nl cargo bike long

Review Bakfiets Bakfiets.nl cargo bike long

Na mijn artikel bakfiets versus fietskar kwamen er ongelooflijk veel vragen en verhalen binnen. Daarom besloot ik een bakfiets/fietskar reeks te maken met iedereen die zijn ervaring wilt delen. Daardoor kan jij de ideale vergelijking maken zodat jij jouw droom bakfiets/fietskar kan kopen! Vandaag vertel Dana over haar bakfiets bakfiets.nl cargo bike long

Ik ben Dana, mama van 2 kindjes (°2013 en °2016) en heb een bakfiets.nl cargo bike long

1) De kostprijs

3800eur inclusief opties zoals extra bankje, matje, regenhuif, kussentje voor op het bankje. Het extra kettingslot kreeg ik gratis erbij alsook het eerste jaar omnium verzekering bij Enra (dus dat was wel een mooie extra van de fietswinkel)

2) Hoeveel kindjes kunnen mee?

Met het extra bankje in de bakfiets.nl cargo bike long kunnen er 3 kindjes mee. Er passen er ook 4 in maar op het extra bankje is maar 1 riempje voorzien.

3) Hoe vervoer je…

3A Een baby

In een babyschaal of maxicosi

3B een kind 

Op het bankje of indien nodig een peuterzitje in de bakfiets.nl cargo bike long.

4) Handigheid in het verkeer.

Heel vlotte fiets, goede remmen, trekt snel op, wendbaar maar het blijft natuurlijk een lange fiets, dus hele scherpe bochten tussen paaltjes is even wennen, maar dan lukt dat ook vlotjes. De bakfiets.nl cargo bike long is niet breed, dus neemt niet meer plaats in dan een gewone fiets.

5) Je bent op locatie en wat dan?

Ik heb een buggy die klein opplooit die mee in de bak kan, kindjes zetten soms hun voetjes er dan op maar ziet er best comfortabel uit hoe ze dan zitten. Een draagzak prop ik soms onder het bankje of in de fietstassen. Ik heb nog nooit problemen ondervonden met parkeren, meestal vind ik wel een plekje. Ik heb 2 sloten op de bakfiets

6) Wat vind je partner of de grootouders?

Alleen nog maar positieve reacties ontvangen over mijn bakfiets.nl cargo bike long.

7) Ik heb een tweewieler bakfiets of een driewieler bakfiets omdat…

Ik heb een 2wieler omdat ik sneller wou kunnen fietsen. Daarvoor had ik een Nihola (3wieler dus) en die fietste ook zalig, maar een beetje trager en minder wendbaar. Sinds ik de 2wieler heb fiets ik gemiddeld 5km per uur sneller en vind ik het minder vermoeiend aanvoelen.

8) Dit wil ik graag nog zeggen over mijn bakfiets/fietskar

Ik ben echt helemaal verliefd op mijn bakfiets bakfiets.nl cargo bike long . De bak is stevig, kan in weer en wind buiten staan, zonder cover en daar merk je niets van. De batterij gaat lang mee en de ondersteuning is fantastisch. Ook is hij heel stabiel om met te fietsen, maar ook als hij op de poot staat, staat hij heel stevig. Kindjes klimmen er dan al eens op, maar dat merk je niet aan de stabiliteit van de fiets. De kindjes zelf rijden er heel graag in mee, al begint de oudste (6j) liever zelf te fietsen.

Bedankt Dana! Binnenkort verschijnen er nog reviews over bakfietsen en fietskarren maar denk je: Ik wil ook graag mijn ervaring delen! Stuur me even een berichtje via contact of via sociale media zoals facebook en instagram en ik stuur je de vragen lijst door!

Kus kus van deze dinosaurus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.