Bakfietsen Dino Life

Review Bakfiets Chike

bakfiets chike

Na mijn artikel bakfiets versus fietskar kwamen er ongelooflijk veel vragen en verhalen binnen. Daarom besloot ik een bakfiets/fietskar reeks te maken met iedereen die zijn ervaring wilt delen. Daardoor kan je de ideale vergelijking maken zodat jij jouw droom bakfiets/fietskar kopen! Vandaag vertel Eline, mama van 2 waarom zij voor een driewieler bakfiets Chike koos!

1) De kostprijs van deze bakfiets

De bakfiets chike kost +_5000 euro

 een driewieler bakfiets Chike

2) Hoeveel kindjes kunnen mee?

2 kinderen van max 60 kg

3) Hoe vervoer je…

3A Een baby

Een baby neem je in de maxi cosi mee

3B een Kind

Een kind dat zelfstandig kan zitten kan op het bankje zitten.

 een driewieler bakfiets Chike

4) Handigheid in het verkeer.

Het is een driewieler met onafhankelijke wielophanging. Dus hij gaat heel vlotjes in bochten of op drempels of dergelijke. Enkel bij paaltjes is het soms spannend of op onverharde fietspaden word het ook soms smalletjes! Meestal kan ik er wel door want hij is even breed als een gewone fiets maar doordat de bak lager is is het soms wel nipt.

 een driewieler bakfiets Chike

5) Je bent op locatie en wat dan?

Uitstappen met de fiets zijn meestal niet te ver. Echt veel plaats is er niet over. Ik heb 2 bakken die ik erop kan klikken voor boodschappen of boekentassen maar een buggy of fietsje krijgen we niet mee. Voor de jongste heb ik altijd een draagdoek mee. Voor de oudste zet ze zich in de fiets als ze te moe is.

6) Wat vind je partner of de grootouders?

In het begin wel wat negatief. Het was duur en ga ik wel genoeg fietsen,… maar nu na een dik half jaar en +- 2000 km op de teller vinden ze het super. Manlief fietst er ook graag zelf mee.

 een driewieler bakfiets Chike

7) Ik heb een tweewieler bakfiets of een driewieler bakfiets omdat…

Ik wilde eerst voor een tweewieler gaan. Maar na het testen van mijn driewieler met onafhankelijke wielophanging was ik verkocht. Ik vind hem veel veiliger dan een tweewieler. Hij is ook veel vlotter dan een driewieler met vaste wielophanging. Hij gaat super vlot in de bochten en op drempels. Zelf in bosrijk gebied kan hij vlot vooruit. Het is een soort van bakfiets moutainbike

 een driewieler bakfiets Chike

Bedankt Eline! Binnenkort verschijnen er nog reviews over bakfietsen en fietskaren maar denk je: Ik wil ook graag mijn ervaring delen! Stuur me even een berichtje via contact of via sociale media zoals facebook en instagram en ik stuur je de vragen lijst door!

Kus kus van deze dinosaurus

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.