Bakfietsen Dino Life

Review Bakfiets Dolly

bakfietsdolly

Na mijn artikel bakfiets versus fietskar kwamen er ongelooflijk veel vragen en verhalen binnen. Daarom besloot ik een bakfiets/fietskar reeks te maken met iedereen die zijn ervaring wilt delen. Daardoor kan je de ideale vergelijking maken zodat jij jouw droom bakfiets/fietskar kopen! Vandaag vertel Rik over hun bakfiets Dolly!

Ik ben Rik en heb een gezin van 5 zonen. Ikzelf ben huisvader. Wij bloggen soms op fivesonsblog.wordpress.com en we zijn actief op Instagram als @fivesonfamily

1) De kostprijs van de bakfiets Dolly?

Wij kochten onze Dolly bakfiets aan -50% bij een handelaar die wenste te stoppen met bakfietsen. Daardoor hebben we hem inclusief accessoires (zoals extra bankje en regentent) aan een €1800 gekocht.

2) Hoeveel kindjes kunnen mee?

In principe kunnen we 4 kindjes vervoeren in onze bakfiets door het extra bankje dat we kochten. Nu is dat bankje er uit en zijn het er dus twee. Het maximum gewicht dat ik mag meedragen is 80kg, dus ruim genoeg voor vier kleine kindjes

bakfiets dolly

3) Hoe vervoer je…

In het begin werd het tweede bankje gebruikt om de baby- of peuterschaal op te monteren. Daardoor lag onze jongste zoon mooi in mijn zicht en had hij minder last van de eventuele schokken.

4) Handigheid in het verkeer.

Ik was eigenlijk aangenaam verrast van hoe wendbaar zo’n bakfiets op twee wielen wel is. Scherpe bochten neem ik met de bakfiets bijna sneller dan met de gewone stadsfiets. Kasseien ga ik wel bewust vermijden. Heel de bak lijkt dan door elkaar te rammelen. Onze fiets heeft ook naafversnellingen waardoor ik heel gemakkelijk van een lichte naar een zware versnelling kan schakelen. Ik krijg dan ook geregeld de vraag of het een elektrische bakfiets is omdat ik zo vlot door onze gemeente rij.

bakfiets dolly

5) Je bent op locatie en wat dan?

Tot voor kort nam ik steeds een draagsysteem mee voor de jongste zoon, voor wanneer ik toch toevallig ergens binnen zou gaan en hij een beetje moe was. Tegenwoordig beperkt het zich tot de luiertas.

6) Wat vind je partner of de grootouders?

Mijn echtgenote, Vicky, ziet het fietsen met zo’n tweewieler dan weer niet zitten. Ze laat het fietsen met de bakfiets dan ook over aan mij. Wat ik ook met plezier doe.

7) Ik heb een tweewieler bakfiets of een driewieler bakfiets omdat…

Ik heb een tweewieler bakfiets omdat ik het veel wendbaarder vind. Ook moeten we bij Dolly niet echt inboeten in laadruimte t.o.v. een driewieler. Wij gingen bewust voor een niet elektrisch model waardoor wendbaarheid toch een kwestie was.

bakfietsdolly

8) Dit wil ik graag nog zeggen over mijn bakfiets/fietskar

Wij hebben heel lang getwijfeld over een bakfiets omdat het nu eenmaal een grote investering is (normaal toch 😉 ). Maar toen we besliste onze tweede wagen weg te doen begonnen we er de echte noodzaak van in te zien. We zijn nog nooit zo tevreden geweest van de aankoop van een fiets.

Bedankt Rik! Binnenkort verschijnen er nog reviews over bakfietsen en fietskaren maar denk je: Ik wil ook graag mijn ervaring delen! Stuur me even een berichtje via contact of via sociale media zoals facebook en instagram en ik stuur je de vragen lijst door!

Kus kus van deze dinosaurus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.