Bakfietsen Dino Life

Review Bakfiets Johnny Loco

Johnny Loco bakfiets

Na mijn artikel bakfiets versus fietskar kwamen er ongelooflijk veel vragen en verhalen binnen. Daarom besloot ik een bakfiets/fietskar reeks te maken met iedereen die zijn ervaring wilt delen. Daardoor kan jij de ideale vergelijking maken zodat jij jouw droom bakfiets/fietskar kan kopen! Vandaag vertel Karen over haar bakfiets Johnny Loco!

We zijn een familie met 3 jonge kinderen (2e & 1ste leerjaar en 2de kleuterklas) en zijn zeer tevreden met onze eerste keuze van bakfiets. 

1) De kostprijs 

We hebben een Johnny Loco bakfiets met één bankje en een afdak zonder trapondersteuning. De regenhoes was een optie die we hebben bijgekocht. Er was ook nog een optie om een tweede bankje er bij in te zetten maar dat deden we niet

Onze 3wieler bakfiets kochten we in april 2012 (onze oudste zoon was toen 1 week oud) en kostte volgens mij ongeveer 2000 euro.

2) Hoeveel kindjes kunnen mee?

Officieel 2 maar vooraan in de Johnny Loco bakfiets kunnen we nog 2 kindjes zetten én we hebben nog een stoeltje achteraan. Dus als we willen kunnen we 5 kindjes vervoeren. Met de regenhoes erop lukken de 2 kindjes vooraan in de bak wel niet.

3) Hoe vervoer je…

3A een baby

Voor onze kleine baby’s legden we 2 lagen “mousche matras” als vering in onze bak en maakten de maxi cosi vast met een spankabeltje. (De spankabel kon onder de bodem van de bakfiets doordat er openingen zijn.) En zo hadden we een gordel. De grote broer en zus die uiteindelijk meereden met de bakfiets konden we mee vervoeren: eentje in het stoeltje achteraan en het ander kindje op het bankje (die had iets minder beenruimte, maar het was te doen).

We hadden ook zo een typische schelp, dat hebben we bij onze oudste wel gebruikt als die goed kon recht zitten, maar dan kon hij eigenlijk ook ineens op het bankje zitten.

3B een kind:

Op het bankje in de bak. Er zijn gordeltjes voorzien om hen vast te maken.

4) Handigheid in het verkeer.

In het begin is het wel even wennen om ermee te fietsen maar ik ben er heel erg tevreden mee. We kozen een driewieler omdat dit met sneeuw of gladde wegen veiliger is om recht te blijven met de fiets.

Ik heb één bocht in Edegem die ik niet kan nemen in volle vaart: een ronde bocht naar links. Dan heb ik het gevoel dat de rechterwielen van de bak beginnen te zweven. (Mijn oplossing was dan om die bocht hoekig af te snijden ipv het fietspad mooi rond te volgen) Met paaltjes heb ik doorgaans geen last, hij geraakt er overal wel tussen.

Johnny Loco bakfiets

5) Je bent op locatie en wat dan?

Toen mijn kinderen nog jong waren hield mij niets tegen om op locatie te gaan: een buggy én loopfiets konden erin meegenomen worden. Zelfs 2 grotere fietsen kon ik ook meenemen (met de spankabel was dat heel gemakkelijk vast te maken, er zit ook een soort ijzeren gordel over de bakfiets om het afdak omhoog te houden.)

6) Wat vind je partner of de grootouders?

Ze zijn positief over onze Johnny Loco bakfiets !

7) Ik heb een tweewieler bakfiets of een driewieler bakfiets omdat… 

Bewust driewieler omdat ik door weer en wind moet fietsen. Als het sneeuwt wil ik ook recht blijven met mijn drie kinderen hierin (bij aankoop wisten we ook al dat we 3 kinderen zouden moeten vervoeren)

8) Dit wil ik graag nog zeggen over mijn bakfiets/fietskar

Niet alleen kinderen vervoer ik in de Johnny Loco bakfiets, ik doe wekelijks mijn boodschappen met de bakfiets. water stapelen geen probleem. Ook passen er net 2 grote ikea zakken in de bak en je kan er dan nog op stapelen.

Onze regenhoes gebruiken we niet meer omdat de ritsen van de ramen kapot zijn gegaan. De kindjes krijgen elk een paraplu en dan zitten ze daar schattig onder en blijven ze ook droog. Als het koud is nemen we een dekentje mee om over de beentjes te leggen, onder het bankje kan ik deze dan verstoppen/droog leggen. 

Bedankt Karen! Binnenkort verschijnen er nog reviews over bakfietsen en fietskaren maar denk je: Ik wil ook graag mijn ervaring delen! Stuur me even een berichtje via contact of via sociale media zoals facebook en instagram en ik stuur je de vragen lijst door!

Kus kus van deze dinosaurus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.