Dino Kind Huisdieren

Siberische Neva Masquerade dinopoes

neva masquerade

neva masquerade

Mag ik jullie voorstellen aan Hyacintha of voor de vrienden Cynthia. Dit is onze 3 jarige poes die ons leven net dat tikkeltje spannender maakt. Ze is geen Ragdoll zoals veel mensen denken maar dit is namelijk een Siberische kat met als ondersoort Neva Masquerade. Mondvol, ik moet het elke keer weer opzoeken want vergeet het zelf ook altijd.

Toen ik en Cedric 3 jaar geleden besloten een poes te nemen zaten we een beetje in dubio. Cedric is namelijk allergische aan katten en als je ook nog aan kinderen denkt wil je toch je voorzorgsmaatregelen nemen. Cedric krijgt allergische reacties zoals tranende ogen, geïrriteerde huid en jeuk wanneer hij effectief contact heeft met het dier, hij is namelijk ook allergisch aan honden en paarden. Raad eens welke dieren hij thuis had… Inderdaad een kat, hond en een paard. Niets hield hem tegen om toch met die dieren in contact te komen maar zolang hij na contact zijn handen en armen grondig waste kon hij de allergische reacties tot een minimum beperken.

neva masquerade

hypo-allergeen gen.

Dus in ons zoektocht naar een huisdier botsen we meermaals op de tekst: De Siberische zusterraskat Neva Masquerade met hypo-allergeen gen. Ideaal voor mensen die houden van katten maar allergisch zijn! Mensen die allergisch zijn voor katten reageren eigenlijk op het proteïne FELD-1 dat zich bevindt in het speeksel van een kat. Dat door de vacht schoon te likken verspreid zit op de haren van de kat. Deze wordt dan weer door een soort van roos verspreid door het huis en in de lucht. Zo wordt de allergische reactie uitgelokt. Dus je hebt mensen die alleen reageren op het gelik van een kat maar ook mensen die nog maar in een ruimte moeten staan waar een kat aanwezig was.

Syberische zusje

Nu zowel de Syberische kat als het zusterras Neva Masquerade hebben weinig tot bijna niets van dat proteïne in hun speeksel waardoor ze de stempel hypo-allergeen kregen en ideaal zouden zijn voor mensen met allergie. Hypo-allergeen betekent namelijk niet vrij maar minder kans op allergie.

neva masquerade

Toen we een kweker vonden die dit ras had, moesten we van de mensen eerst op bezoek komen zodat we ons komen voorstellen en Cedric uitvoerig kon uittesten of dit ras perfect voor hem was. Cedric heeft daar alle poezen en katers geaaid en daarna uitvoerig in zijn ogen gewreven en niets. Er gebeurde niet, deze katten hadden de juiste hoeveelheid proteïne zodat Cedric geen allergische reactie kreeg.

Na afspraken te maken om terug te komen wanneer het nestje er was, konden we haast niet wachten. Tijdje later werd het nestje geboren en tadaaaa daar was Hycintha. Haar naam moest dat jaar met H beginnen wegens raskat en al haar zusjes hadden ook bloemen namen. Wij korten af als Cynthia en dinopeuter die zegt POEEEEES maar zoals een kat betaamt reageert ze op niets. Typisch.

neva masquerade
De enigste foto met mijn buik

De hypo-allergeen werking werkt geweldig we hebben een paar vriendinnen en nichten die allergisch reageren als ze nog maar ergens komen waar een kat was. Ze schrikken zich elke keer een hoedje als Cynthia komt aangewandeld. Ze vergeten dus dat ze er is omdat ze geen reactie krijgen van haar wat ze geweldig vinden.

neva masquerade

Asiel of kweker?

Ieder heeft zijn eigen reden om wel of niet een huisdier te nemen. Ik ben dus benieuwd wat jullie reden was. Als je last hebt van allergieën raad ik echt dit ras aan. Ga gerust eens langs bij een kweekster of gezellig hier om te testen.

Wij hebben om deze reden geen kat uit het asiel gekozen. Je zal dit ras niet snel in een asiel vinden omdat deze katten een zeer pure bloedlijn hebben om hun hypo-allergeen eigenschap.

In ons contract staat trouwens als Cynthia niet meer bij ons kan blijven we ze terug moeten brengen naar de kweker, zonder uitzondering.

Kus Kus van deze dinosaurus.

4 Replies to “Siberische Neva Masquerade dinopoes”

  1. Wat een lieve kat is dat! En wat fijn dat hij geen allergische reacties oproept zeg. Ik wist niet dat zulke katten bestonden.

    1. Cindy Reyns schreef:

      Wij wisten dat ook niet tot we begonnen op te zoeken 😉

  2. Wat een prachtige kat is dat! En wat bijzonder dat ze bij mensen kan met een allergie. Juist met zo’n lange vacht zou ik het tegenovergestelde verwachten. Zo zie je maar weer!

    Wij hebben gewone huis, tuin en keuken katten. Vandaag worden 4 van de 5 kittens opgehaald. Ik ga ze echt missen…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.