Dino Kind Dino Ouder Kleuter

Sinterklaas stress voorkomen bij hooggevoelige kinderen

sinterklaas cadeau

We kennen het allemaal ouders van hooggevoelige kinderen. Wanneer Sinterklaas voet aan wal zet in November begint de stress. Op tv, op school, thuis en in de winkel word er uitgebreid over Sinterklaas verteld. De stress stapelt zich op en als er dan nog iemand begint met: Pas op of Sinterklaas neemt je mee terug naar Spanje in zijn zak, dan ontploft de boel waarschijnlijk? Trouwens ik ben tegen het feit dat je Sinterklaas gebruikt als strafmiddel. Sinterklaas is een kinderfeest en dat willen we ook zo houden! Daarom vertel ik vandaag hoe wij Sinterklaas stress voorkomen bij onze hooggevoelige zoon.

Sinterklaas aan huis!

Zoals de titel het al zegt doen wij aan Sinterklaas aan huis. 3 jaar geleden zijn we via een vriendin daarop gekomen en dit jaar heb ik Thtr zkt nm net weer geboekt! Zie… je kan natuurlijk gratis gaan aanschuiven bij een winkel en daar de Sint zien. Maar dat aanschuiven is er al te veel aan bij veel hooggevoelige kinderen. De spanning stapelt zich razendsnel op en wanneer eindelijk het moment zich aanbreekt arriveert het broken cookie. Weg sfeer en voor niemand leuk… Dus nee ik ben zelf hooggevoelig dus tussen al die drukte zelf te  gaan aanschuiven doe ik zelf al niet graag laat staan dat ik Matteo zijn stress ook nog kan opvangen.

Nu zeggen we dag voordien dat de Sint morgen gaat langskomen, rustig praten we erover en maken dan samen afspraken. “Nee je hoeft niet op zijn schoot te gaan zitten, je mag zwaaien van een afstand.” Dat geeft al rust bij Matteo. Plus bij de Sint waar wij bij boeken mag je op voorhand informatie geven en elk jaar schrijven we: Matteo heeft schrik van jullie en wilt graag op een afstandje kijken. Elk jaar maakt de Sint en Piet er geen strijd van of vallen er geen woorden van: dat is wel niet flink dat jij niet komt! Heerlijk toch! Zo houden we het hele sinterklaas gebeuren leuk en luchtig.

hooggevoelig

Maar hoe op school dan bij hooggevoelige ?

Welk daar hebben we nog geen aanpak voor omdat vorig jaar Matteo niet naar school is geweest omwille van Vienna die opeens in het ziekenhuis lag door een longontsteking. Welk kan ik zeggen wat onze voorbereiding was en dat we die ook zo terug gaan gebruiken. Vanaf het moment dat de juf begint met de woorden: DE SINT KOMT BINNENKORT. Praten wij er ELKE avond over. Elke stress, elke vraag, elke twijfel word besproken met hem. Op school hebben ze ook het principe van de Sint komt in de klas maar de kindjes die schrik hebben mogen blijven zitten waar ze zitten en de kindjes die hallo willen zeggen mogen naar de Sint komen die aan de andere kant zit. Zo geven ze zelf ruimte aan de kinderen om die stap te zetten, eventueel met handje van de juf. Misschien is dat wel een goede tip die je zelf kan voorstellen aan jouw school.

sinterklaas

Zo ik hoop dat ik je een paar handvatten heb kunnen geven om de sinterklaas stress dit jaar tegen te gaan!

Hoe ga jij het dit jaar aanpakken?

Kus kus van deze dinosaurus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.