Baby Dino Kind Peuter

Slaapt jullie 2 jarige nu nog altijd niet door?#slapen

Borstvoedingskindjes hun favoriete plek. Ook na de borstvoeding....

Slaapt jullie 2 jarige nu nog altijd niet door? Nee, no, non, nop en njet.

Vinden we dat leuk? Nee, no, non, nop en njet.

Gaan we onze aanpak veranderen? Lichtjes veranderd, lees snel verder.

Gaan we hem laten huilen zodat jullie kunnen slapen? HELL NO!

Zo, dat was de korte versie als er iemand ons die vraag stelt. Nu komt het uitgebreid antwoord. Dus als je ook zo’n nachtspook hebt en niet kunt slapen zoals wij, lees dan snel verder hoe wij het aanpakken. Misschien heb je vrienden die zo’n nachtspook hebben en vraag je je af of ze hem niet beter laten huilen, lees dan ook zeker verder! Want niemand staat te springen om zo’n vraag te krijgen na een slapeloze nacht.

slapend kind

Van co-sleeping naar in eigen bed slapen

Om maar direct met de deur in huis te vallen, we hebben het co-sleeping afgebouwd. Wij zaten in een fase dat we elkaar alle 3 wakker hielden. Dat betekent niet dat we het co-sleeping avontuur een vergissing vonden. Absoluut niet. We vonden het super en hebben er van genoten. Net zoals alle andere aspecten in het natuurlijk ouderschap lukken sommige onderdelen langer dan andere.

We merkten dat we alle 3 niet meer uitgeslapen geraakten. Dus is Matteo naar zijn eigen bed verhuisd in zijn eigen kamertje. Ik ben de eerste nacht, bij elke kik terug naar zijn kamertje gegaan en gezegd waarom we niet meer konden samen slapen. Dat we elkaar wakker hielden en dat mama en papa hem kunnen zien als er iets is. Een dikke kus en knuffel. We hebben hem niet laten huilen want daar geloven we niet in. Wel elke keer gevoelens gaan benoemen en hem gerust stellen. Na een paar nachten merkten we dat iedereen beter sliep en beter uitgeslapen was. Maar doorslapen dat was nog niet aan de orde.

mama en kind slapen

Minstens 1 tot maximaal 7 keer per nacht nog uit bed

Hij is zijn tut kwijt, hij wil drinken of hij moet pipi doen. Ja, als je bezig bent met de zindelijkheidsfase dan krijg je dat er dus ook bij in de nacht. Nu maar hopen dat hij geen plaskous wordt zoals zijn mama. Of hij wil gewoon even checken of we er wel zijn want hij roept specifiek om iemand en die persoon moet dan gaan want de andere is niet goed genoeg dan.

Vrienden gaven aan om hem misschien gewoon eens te laten huilen zodat hij zelf zijn tut zoekt of zijn flesje water (ligt mee in bed) maar daar doe ik niet aan. Ik heb soms hulp nodig om iets terug te vinden in bed dus laat staan dat dinopeuter alleen moet zoeken. Dus ik zoek met hem mee maar probeer wel hem het zelf te laten vinden zodat hij na een tijdje het hopelijk zelf probeert. We hebben al 1x gezien dat hij zelf had gevonden dus dat zal wel komen.

baby slapend
Een zéér uniek moment… een slapende baby

Doorslapen! Fabel of feit?

Misschien op een dag maar ik voorspel de komende weken nog niet want ik heb een kies gezien. Oh ja, die rotdingen moeten er ook nog door. Niet 1x maar 4x !!! Dus wanneer het doorslapen me lukt laat ik het zeker weten. Tenzij iemand hier een supertip heeft waar je NIET laat huilen. Laat het dan zeker achter in de reacties!

Kus Kus van deze dinosaurus!

32 Replies to “Slaapt jullie 2 jarige nu nog altijd niet door?#slapen”

 1. Wij lieten ons kind vaak bij ons in bed slapen. Dan sliepen we tenminste! Het was een behoud voor mijn geestelijke gezondheid, want slaapgebrek vind ik echt slopend.

  En ze slapen nu heus allemaal in hun eigen bed, zonder problemen : )

 2. Het lijkt mij best vermoeiend “gelukkig” ben ik die fase allang voorbij, ik ga voor je duimen dat hij snel lekker door slaapt x

 3. Hmmm vervelend dat jullie niet lekker kunnen doorslapen. Ik heb helaas geen tip voor je. Wij hebben geen nachtbrakers, wel ochtendbrakers…Lekker vroeg wakker elke dag. Ik laat ze ook niet huilen hoor. Succes, hopelijk gaat hij snel doorslapen!

 4. Jeetje dat is best heftig. Zo kom je zelf ook heel niet aan je rust toe. Zelf heb ik geen kinderen, maar wel veel vriendinnen en die sliepen allemaal door op de leeftijd van 2. Ach ieder kind is anders.

 5. Jeetje, dat is heel vervelend als je kindje niet wil doorslapen. Ik hoop dat jullie hier toch op korte termijn een manier voor vinden want slecht slapen is voor iedereen heel vervelend. Sterkte!

 6. Lijkt me erg vervelend als je niet kan doorslapen, mijn slaap is echt belangrijk. ik heb geen kinderen dus zou niet weten hoe het is

 7. Ik heb geen kinderen, maar lijkt me best wel heftig. Ik vind het al vermoeiend als ik zelf niet kan doorslapen, laat staan een kindje en jijzelf!

 8. Ik zou het ook niet weten. Het is zo lastig. Laten huilen welt voor mijn gevoel ook niet maar zo vaak uit bed is ook slopend. Erg moeilijk.

 9. Als ik zulke verhalen lees of hoor ben ik echt zo blij dat ik nog geen kids heb. Met mijn onregelmatige uren slaap ik al moeilijk/veel te weinig dus ik wil niet weten wat dat gaat zijn als er kids bij komen.
  Wel leuk om te wegen dat als ik hier ooit problemen mee heb dat ik tips kan terugvinden! Top!

 10. Ik heb zelf geen kinderen maar hoor van vriendinnen en collega’s vaak dat dit een zeer lastige en heftige fase is. Hopelijk komt alles snel goed!

 11. Ik denk dat het er zeker bijhoort ik heb zelf geen kinderen dus ik kan hier niet echt over meepraten maar lijkt me wel lastig!

 12. Bianca Ronday schreef:

  Hier geen kinderen, dus kan er niet op antwoorden. Het lijkt me wel ongelooflijk moeilijk. Ik slaap zelf al niet door en als je dan ook nog eens gewekt wordt, lieve help.

 13. hem m’n zoon 1 keer laten huilen, en daar heb ik nu (6 jaar na dato) nog spijt van. Pure onmacht, ik was zo verschrikkelijk moe toen. Het hielp ook niet, hij bleef spoken. Mijn zoon is inmiddels 7 en slaapt meestal door. Maar helaas niet altijd. Vannacht kwam hij ook weer even bij me kijken, dan ga ik even met hem mee, knuffel hem even en dan is het weer ok. Hij slaapt tegenwoordig wel af en toe uit, dat is echt ZO fijn :-).
  Sterkte ermee, ik weet hoe vermoeiend het is is. Het wordt echt minder en het gaat over. En van wat ik zo lees ben je een hele lieve moeder.

 14. Oh dit lijkt mij zo erg niet kunnen door slapen. Ik denk dat laten uithalen ook niet goed is voor je kind of je zelf. Ik heb er zelf nog geen. Hopelijk is het voor jullie snel opgelost.

 15. Vooral doen wat voor jullie goed voelt denk ik, niet te veel luisteren naar goedbedoelde adviezen :).

 16. O wat vervelend! Ik hoop dat jullie snel een oplossing vinden. Helaas hier nog geen kinderen, ook niet in mijn omgeving. Behalve Mn ouders en ooms en tantes etc..

 17. Ik heb respect voor jullie. Dit lijkt me zo vermoeiend maar tegelijkertijd ook zo schattig. Ik hoop dat hij snel slaapt zodat jullie je rust vinden.

 18. Carmen schreef:

  Geen tips! Herkenning. Phill bijna 3jaar wordt met periodes vaak wakker en dan nachten weer niet… Wij slapen wel allemaal op 1 kamer.
  En ja onze 9 maander is er ook nog vaak 🙂

 19. Geen tips voor je, maar in vind wel dat mensen minder zouden moeten smotheren. 😉

 20. Heftig hoor om zo vaak wakker te worden in de nacht. Veel sterkte en ik hoop dat jullie snel weer eens een dag door kunnen slapen

 21. Ik vind het knap dat je zo volhardend bent in je natuurlijk ouderschap! Wij hebben onze zoon met de 5 minutenmethode “leren” slapen en dat was een godsgeschenk. Al snap ik dat als je hier niet achterstaat, je dat lastig zal vinden!

 22. Ik heb mijn jongens wel laten huilen. Als je elke keer meteen komt, dan leren ze dan het dus werkt. Zolang er niets aan de hand is…. ik hoor wel het verschil tussen echt verdriet en huilen om het huilen. En het blijft een kwestie van proberen wat voor jullie het beste werkt! Sterkte…

 23. Sophie schreef:

  Heb nog geen kids maar je ervaring hieromtrent lezen is altijd leuk meegenomen 🙂

 24. Zelf heb ik nog helemaal geen kinderen. Maar ik weet wel dat baby’s voor geen meter slapen. Als ik later een kind zou hebben, hoop ik dat die zo snel mogelijk lekker blijft pitten haha

 25. Wat vervelend voor jullie. Ook voor je zoontje, want ik kan me voorstellen dat hij dan ook niet helemaal uitgerust is in de ochtend. Ik kan je helaas geen tips geven. Mijn dochter sliep vanaf zo’n 6 weken op haar eigen kamertje en is dat dus gewend. Mijn zoontje sliep wat langer op onze kamer omdat we simpelweg geen kamers meer over hadden. Toch had hij geen last van de overgang toen hij 1,5 jaar was naar een eigen kamer (verhuisd). Hoop dat er voor jullie snel een nieuwe, uitgeruste fase aankomt!

 26. Mijn zoontje is iets meer dan 6 maand en wordt ’s nachts minstens 1 keer wakker. Binnenkort gaat hij in zijn eigen kamer liggen en denk dat ik dan helemaal niet ga kunnen slapen.

 27. Helaas geen tips voor jou. Mijn zoontje is 11 maand en slaapt gewoon bij ons in bed. Hij is de cosleeper al ontgroeit en heeft een prachtige babykamer maar voor ons werkt het samen slapen het beste zo. Wij zijn allemaal uitgerust en als bij s nachts wakker wordt drinkt hij gewoon wat bij mij en valt terug in slaap. Hopelijk blijft dit zo nog wel wat duren want telkens naar zijn bedje moeten lopen lijkt me veel vermoeiender.
  Eventueel het bedje bij jullie in de kamer zetten zodat je al niet ver er uit moet?
  Veel succes! Je doet het goed hoor mama!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.