Dino Ouder Ouder

Mijn 5 soorten moeders

geboden/voornemens

Plopsaland

Doe eender welke grote mamasite open en je vindt ze: de soorten mama’s! Welke mama ben jij? Dan krijg je een hele lijst van soorten mama’s, ik krijg inspiratie en besloot zelf ook een lijst te maken. Dus zonder verder te zeuren: 5 soorten moeders!

1) De Pinterest moeder

Je kent ze wel. Die mama die huppelend naast je loopt met een mand zelfgemaakte spulletjes om de verjaardag van haar kleine spruit te vieren. Ze heeft er tot 4u in de nacht aan gezeten, af en toe gevloekt omdat de plakband op was en vijf pleisters op haar vingers maar het is af geraakt.

Jouw gedacht: wat een opschepper? MAAR misschien is deze mama altijd een knutselkampioen geweest, ze doet het zo graag en het is voor haar een hobby dat in elkaar knutselen. 

Oplossing! Binnenkort is jouw kleine kapoen jarig en in plaats van je bang te maken dat jij nooit aan die mama kan tippen, kan je ze eens aanspreken. Ze staat waarschijnlijk te springen om met haar knutselkoffer af te komen om samen een playdate te doen. Waarschijnlijk heeft ze een kindergrime cursus gedaan dus win-win! Kindjes gezellig samen spelen en jullie mama’s gezellig met een kopje thee of koffie samen knutselen en lekker praten over het leven of over de nieuwe aflevering van Komen Eten.

naam

2) De Helikopter moeder

Samen gezellig naar de speeltuin, je ziet ze al zitten de helikopter moeder. Eigenlijk zit ze niet, ze staat aan de glijbaan haar kleine spruit te helpen. Jij lacht eens goed en laat je kapoen los in de speeltuin. Geen haar op je hoofd dat denkt om er zo bij te gaan staan. Je vindt ze ook bij de verantwoordelijke van de kinderopvang waar ze 1001 vragen stelt want haar kleine schat had een hoestje deze nacht of nog erger een nieuwe tand!

Jouw gedacht: wat een flauwe moeder, het is tijd dat ze de navelstreng doorknipt. MAAR deze mama heeft er misschien jaren over gedaan om een kindje in haar armen te kunnen sluiten. Ze is constant bang dat ze dit geluk niet verdient en er daarom wel iets moet mislopen.

Oplossing! Jij bent relaxed en zij is voorbereid. Jij durft je kind los te laten in de speeltuin, dus spreek haar aan. Nodig ze uit om gezellig even op het bankje naast het speeltuig te zitten. Natuurlijk is het spannend maar kijk 5 stappen en je kan haar al helpen. Dat kuchje van deze nacht? Jij hebt daar wel een super goed homeopathisch middeltje voor en deel elkaars ervaringen uit. Zij zal je dankbaar zijn dat je even naar haar wil luisteren plus deze mama is super goed voorbereid dus zij zal uit dankbaarheid misschien samen haar uitgebreide picknick willen delen.

trein

3) De sociale media moeder

Facebook open en de eerste 5 statussen zijn van haar met elk uitgebreid detail van haar kinderen hun leven. Met bijhorende foto’s natuurlijk jij bent soms al blij dat je ze op foto krijgt. Het lijkt wel of ze het perfecte leven leidt want ze zit precies op elke playdate volgens haar instagram.

Jouw gedacht: wat een irritant mens. MAAR misschien is deze mama wel gewoon blij dat het haar eindelijk lukt om in het echt af te spreken met sommige mensen. Dat ze enorm verlegen is en hoopt als je online ziet hoe leuk ze is dat je misschien haar aanspreekt om eens samen op playdate te willen gaan.

Oplossing! Zie je een plekje waar deze mama is geweest en je hebt zin om daar ook eens naar toe te gaan? Spreek ze aan! Zij kent het daar al en kan je tips geven zoals parking en eten. Spreek samen daar af en je hebt een playdate voor je kids en jij kan nog een praten over volwassen onderwerpen zoals de zwemmers van de olympische spelen.

poes

4) Ik-weet-het-beter moeder

Fles of borst? Borsvoeding been there done that! Baby slaapt slecht? Wat dacht je van co-sleeping?  Puree of stukje? Rapley want het is een fluitje van een cent! Jij vraagt iets en zij kan je een uitgebreide uitleg geven met bijhorende wetenschappelijke artikelen en website waar je extra info kan vinden. Jij vraagt iets op Facebook en zij geeft onmiddellijk een facebookgroep waarvan zij denkt dat het jou wel zou kunnen helpen.

Jouw gedacht: Betweter met hoofdletter B! MAAR denk nu eens even goed na, jij stelt een vraag en zij geeft een uitgebreid antwoord. Zij geeft misschien als enige een niet typisch antwoord in jouw ogen. Onbekend is onbemind? 

Oplossing! Als 9/10 mensen fles antwoordt maar zij borstvoeding luister ook naar haar. Zij zal je angsten als beste herkennen want zij geeft de borst dus zij heeft die angsten ook. Als je net mama wordt kan je best je horizonnen verbreden en dat zijn dan de perfecte moeders om mee op avontuur te gaan.

fietskar

5) De werk mama of de thuisblijf mama

Je wordt net niet van je sokken gelopen wanneer haar kinderen je passeren want ze heeft het druk druk de werk-mama maar wanneer de bel gaat komt net de thuisblijf-mama aangelopen. Excuses van dat ze nog eerst een kamp moest maken voor de schoenen aankonden. Dan komt het moment dat beide moeders elkaar aankijken en ze beiden elkaar veroordelen.

Jouw gedacht: Waarom werkt ze of waarom werkt ze niet? MAAR iedereen zijn eigen keuze.

Jij als werkende mama wilt graag werken, je vindt het namelijk tof! Nee je vindt het niet erg om je kinderen naar de opvang te brengen want sociale contacten krijg je net bij andere kinderen vind je.

Jij als thuisblijf-mama vindt het net leuk om te thuis te blijven en zo elke kleine stap van je kind zelf te zien. Sociale contacten? Dat doe je gezellig bij andere mama’s in de speeltuin! 

Oplossing! Spreek af en veroordeel niet. Elke mama maakt de keuze die zij wil en wie ben jij om te oordelen over iemand anders? De thuisblijf-mama en werk-mama zullen echt wel over onderwerpen kunnen praten naast hun kinderen en de kids? Die zijn sociaal genoeg om met iedereen te spelen dat is het mooie aan kind zijn. Zij hebben nog geen vooroordelen.

De vraag van de dag! Welke mama ben jij?

Kus kus van deze dinosaurus

11 Replies to “Mijn 5 soorten moeders”

  1. Ik ben technisch gezien een thuisblijfmama, omdat ik niet buitenshuis werk. Ik zorgde fulltime voor de kinderen, en nu werk ik vanuit huis als fulltime blogger.

  2. Oordelen en hokjes, wij mama’s zijn er maar goed in. En we zijn al zo druk, minder oordelen en analyseren zal een hoop tijd opleveren. Yep quilty 🙂

  3. Van alles wel een beetje haha. Thuisblijfmoeder, knustel graag (Pinterest moeder) af en toe een helicopter bij mijn 2 jarige geen angst hebbende peuter..

  4. De werkende moeder… werken, bloggen, schoonmaken.. druk druk druk… maar met veel respect voor de thuisblijfmoeder… als ik eenmaal op mijn werk ben hoef ik ‘alleen’ maar te werken. Thuis komt er veel meer op je af.

  5. Ik ben een halve thuisblijfmoeder en een halve werkmoeder. Dat bevalt mij uitstekend 😉

  6. Och hemel… ik herken mij in maar liefst 3 moeders, is dat erg? ik ben de pinterest moeder (ja, ik knutsel graag en zou je best willen helpen 🙂 ), och je, ik sta dus ook bij die glijbaan of erger nog, glij er vanaf (shame) en ja ik ben dus een werkende moeder die het altijd en veel te druk, druk, druk heeft. Geweldig geschreven. Wat een leuke blog heb je zeg.

  7. De werkmama en de helikoptermama, dat ben ik denk ik 😉 . En nu ik dit gelezen heb denk ik ‘oh, wat errug’ 😉

  8. Ik ben van alles een beetje eigenlijk. Ik ben niet typisch die of die moeder.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.