Dino Life Uitstappen

Het speelgoedmuseum Mechelen, plezier van peuter tot grootouder!

speelgoedmuseum uitstap mechelen

Zoek je nog een leuke anti-verveel tip maar je moet heel de familie meenemen? Dan raad ik je het speelgoedmuseum in Mechelen aan. Pure nostalgie voor de (groot)ouders en een ontdekkingstocht voor de kinderen. Wij deden het al een aantal keer en ondertussen hebben we er een abonnement. Wist je dat je voor je eerste gezinslid 30€ betaalt voor een abonnement en dan elk inwonend gezinslid maar 12€? Vanaf nu kan je met gemak elk vrije moment naar het speelgoedmuseum gaan want naast de vaste collectie waar je telkens iets nieuw ontdekt, zijn er ook tijdelijke opstellingen waar je betoverd door kunt worden!

Speelgoedmuseum of doemuseum?

Ik weet het! Met kinderen naar een museum gaan is altijd moeilijk. Ze mogen nergens aankomen of kunnen spullen breken. De meeste museums beginnen meer kindvriendelijke activiteiten te introduceren maar het speelgoedmuseum heeft net dat streepje voor. Bij de Playmobil afdeling kunnen de kinderen ondertussen spelen met Playmobil terwijl je fijn zelf je jeugdherinneringen ophaalt. Wanneer je doorwandeld naar het circus gedeelte heb je oh zo fijn knopjes waardoor  sommige opstellingen beginnen te bewegen. Vanaf je peuter dat doorheeft loopt die zeker door van knopje naar knopje. Ook de grootste onder ons kunnen hun hartje ophalen bij de Star Wars afdeling waar ze zelf een playstation spelletje kunnen spelen.

speelgoedmuseum uitstap mechelen playmobil
speelgoedmuseum uitstap mechelen

Ik zie, ik zie, ik zie heel veel!

Je hebt ogen tekort maar het voordeel bij de constructie afdeling waar je over de geschiedenis van Lego, Knex,… kortom alles waar je iets mee bouwt kan je de kleinste even parkeren bij de Lego tafel. De grootste onder ons kunnen dan weer dan hun stalen zenuwen testen bij de puzzels zoals 2 ringen uit elkaar te halen. Klein en groot kunnen zich dan weer vergapen bij de modeltreintjes afdeling waar je écht ogen te kort komt. De meeste hebben dit al kunnen zien op onze Instagram dat er veel valt te beleven in het speelgoedmuseum.

speelgoedmuseum lego

Uren doorgaan in het speelgoedmuseum

Eigenlijk heb ik te weinig plaats om allemaal te beschrijven wat je kan doen in het speelgoedmuseum. Er valt zoveel te zien en eigenlijk verandert het constant door de tijdelijke opstellingen zoals Barbie onlangs. Indien je moe bent van al dat kijken kan je neerstrijken in de cafetaria waar een ruime speelgoedhoek is voor de kinderen. De familie zelf kan een aantal gezelschapsspelen ontlenen bij de balie zodat niemand zich hoeft te vervelen.

speelgoedmuseum eten
speelgoedmuseum uitstap mechelen

Kortom de ideale uitstap voor groot en klein! Check hier de website voor de openingsuren. Kwestie openbaar vervoer kan je er redelijk vlot met de trein naartoe. Zelf neem ik de fietsostrade die daar aan uitkomt. Parkeren is sowieso betalend in de buurt.

Ga jij er eens naartoe?

Kus kus van deze dinosaurus 

Edit: de tijdelijke opstelling van Barbie is verlengd tot April 2020!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.