Dino Life Uitstappen

Technopolis met een peuter! Kan dat?

technopolis peuter

Een wederkerende vraag op instagram is altijd op mijn instastory’s over Technopolis. Technopolis met een peuter! Hebben die daar wat aan? Ja, Qui, Yes, Si ! Ondertussen heb ik al met 3 peuters avonturen in Technopolis meegemaakt dus schrijf ik hier vandaag een fijne handleiding over!

wetenschap doe center mechelen peuter

Technopolis peuters

Toen Matteo nog een peuter was ben ik met hem al naar Technopolis geweest. De infrastructuur is weinig veranderd dus als je wilt weten wat de kleuterzone inhoud kan je dit herlezen, door hier te klikken. Pas in 2020 gaan ze dat gedeelte renoveren/veranderen dus tegen dan maak ik een nieuw verslag. Nu mijn persoonlijke mening blijft wel dat heel het museum toegankelijk is maar de kleuterzone zelf is afgesloten waardoor je met meerdere kids net niet je hoofd verliest. Ik ga het nu meer hebben over praktische zaken zoals wc, handigheidjes en waarom je in godsnaam best een handdoek meeneemt als je naar Technopolis gaat!

Naast het feit dat de parking gratis is en het bij een afrit van de E19 ligt is dat fijn meegenomen. Openbaar vervoer is ook aanwezig met zelfs een halte tot aan de deur. Pluspunten dus in bereikbaarheid! Tot 4 jaar zijn kinderen gratis wat ideaal is als ze meegaan omdat broer of zus naar daar wilt. Zelf betaalt je als ouder ongeveer 17€ in vvk en 18€ aan de kassa. Zelf heb ik tot Matteo 4 jaar was een abonnement genomen dat is ongeveer 51€ maar sinds kort heb ik het vriendenabo voor 204€ waarbij ik altijd 3 vrienden mag meenemen. Waardoor ik dus met Matteo kan gaan maar ook zo de grootouders, vriendjes van school en op termijn heel het gezin kan nemen. Misschien wel een leuk ideetje om als cadeau te vragen! Wij hebben voorbeeld de meters en peters een dagje Technopolis gegeven!

wetenschap doe center mechelen peuter

Praktische tips voor jonge kinderen in technopolis

Binnen is het allemaal groot genoeg om met een buggy of bolderkar rond te lopen. Zelf raad ik aan om een lockertje nemen voor je spullen want het is allemaal niet zo ver lopen. Plus je wilt je volledig lichaam in de wetenschap kunnen gooien! Bij de kleuterzone zijn er speciale kinder WC’tjes waardoor ze gemakkelijk zelfstandig erop kunnen. Zoek je een afgeschermd plekje voor borstvoeding of kolfen in technopolis? Bij de verzorgingsruimte net naast de lockertjes is er een stoel en stopcontact aanwezig. Maar zelf vind ik het beste borstvoedingsplekje in de kleuterzone bij de Pizzarestaurant. Je kinderen kunnen ondertussen speel-pizza maken en jij zit op een stoel rustig zelf voeding te geven. Win-win

technopolis wetenschap doe center mechelen peuter

Eten in Technopolis? Je kan het restaurant kiezen maar je kan zelf ook je picknick meenemen. Ze hebben onlangs heel de indeling veranderd waardoor er nu meer zitplaats is. Als we met heel het gezin gaan eten wij meestal warm in Technopolis omdat we te moe zijn als we terug komen. Ben ik alleen met 1 kind dan neem ik een picknick mee maar mogen ze meestal een dessertje kiezen. Voor diegene die gluten allergie hebben kan je best doorgeven aan het onthaal dat je dat hebt en graag wilt eten straks. Er is een glutenvrij aanbod maar dat heeft 30 minuten nodig.

technopolis heeft ook een eigen youtube kanaal met leuke experimenten!

Mijn laatste supertip

NEEM EEN HANDDOEK MEE! Het moment dat je kind de waterafdeling ontdekt ben je verloren. Vienna is me vaak net te snel af en steekt haar volledige bovenlichaam er in. Er zijn een paar iniminie handdoekjes beschikbaar maar die hangen vast en kan er juist niets mee! Misschien toch een extra paar kleren meenemen… Steek ze in de locker en je bent veilig voor de rest van de dag!

Zo ik hoop dat je iets hebt aan deze leuke tips. Heb jij zelf zo’n supertip laat het zeker achter!

Kus kus van deze dinosaurus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.