Dino Kind Kleuter Peuter

Time Tracker Mini, ons hulpmiddel bij een hoogsensitieve kleuter

Time Tracker Mini

Iedere ouder kent het wel. Je kondigt aan je kind aan dat jullie binnen 5 minuten gaan opruimen omdat je moet vertrekken. Netjes zoals het  opvoedingsboek heeft uitgelegd. Maar wanneer die 5 minuten gedaan zijn begin je op te ruimen en BOEM, je kind “ontploft” want hij/zij had het niet zien aankomen want wat is 5 minuten eigenlijk? Dit scenario hadden wij bij elke overgang, we kondigde het netjes aan maar op het moment zelf hadden we het BOEM moment. Maar op een dag merkten we bij het avondritueel een oplossing en besloten we er een hulpmiddel bij te halen om het visueel aan te geven. Time Tracker Mini werd bij de webshop Hout en Spel aangekocht na wat heen-en-weer vragen -topservice- en onze BOEM momenten verdwenen bijna allemaal uit onze dag.

Time Tracker, een veredelde keukenwekker?

Goh, dat vind ik dan te veel eer voor de keukenwekker. Maar ik begrijp je punt. De eerste keer dat we merkten dat een geluidsignaal werkte was in ons avondritueel. Manlief moet op een bepaald moment om 19u een medicijn innemen en zette een wekker op. Elke keer dat die wekker afging nam hij zijn medicijn en omdat hij toch in de keuken was maakte hij het flesje melk voor Matteo klaar. Matteo begon dat signaaltje te linken met melk. Hij wist dat om 19u Ipad/TV afging en dat we dan een uurtje voor het slapengaan tot rust gingen komen. Daarna zette we een wekker om 19u45 zodat hij wist dat het moment was aangebroken om naar boven te gaan. Maar daar knelde het schoentje soms als hij aan het spelen was. Hij had nog een tussen moment nodig om aan te kondigen dat zijn tijd bijna op was. Bij hooggevoelige kinderen zijn overgangen te veel prikkels om te verwerken en dan is een visueel hulpmiddel wel de oplossing.

Time Tracker Mini

Daar komt de Time Tracker dan met een ideaal concept af. Je stelt de tracker in dat je na een bepaald moment eerst een oranje signaal wilt voor het rood wordt. Wij nemen altijd zo’n 5 minuten voor de tijd afloopt maar dit kan je naar je zin instellen. Omdat Matteo het concept van een verkeerslicht kent legde hij snel de link. Groen = spelen, Oranje = bijna rood, Rood =  stoppen met spelen. Bij oranje is naast het licht ook 1x een signaal dat het bijna rood gaat worden. Die tussenstap is ideaal voor Matteo om die spanning er al af te halen van het idee ‘ik moet ergens stoppen maar wanneer?’

Time Tracker Mini

Gebruiksvriendelijk?

Mijn man was er onmiddellijk mee weg maar ik was in het begin er wat mee aan het knoeien… Kan aan mijn pregnantbrain liggen misschien. Maar vanaf je het systeem door hebt kan je het vlot inzetten wanneer nodig. Ik heb de Time Tracker Mini voor €24,95 gekocht bij learning Resources.

Gebruik jij soms een wekker voor je kind?

Kus Kus van deze dinosaurus

12 Replies to “Time Tracker Mini, ons hulpmiddel bij een hoogsensitieve kleuter”

 1. bonnie schreef:

  Ik gebruikte vroeger de keukenwekker….time tracker bestond nog niet. Het is zoals de schoolbel vroeger. 1ste bel stillaan stoppen met wat je bezig bent en naar de rij begeven. Bij de 2de bel was het de bedoeling dat je dan al in de rij stond en vanaf dan : stilte!

 2. Oh juist was vergeten om hem op wishlist voor Tristan te plaatsen :). Bij deze gebeurd Whoop whoop!

  1. Dinomama Cindy schreef:

   HAhahaha je gaat er geen spijt van hebben! Zo’n topding

 3. Wat super handig dit zeg… had ik dit maar eerder geweten… en dat zou ik hem inzetten als er vriendjes komen spelen.. want als die naar huis moeten.. o o o

 4. Jamey Herben schreef:

  Wat een handig ding zeg! Ik ken het nog helemaal niet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.