Boeken Dino Kind Kleuter

Top 5 leukste boeken voor kleuters !

boek kleuter

Zoek je nog een leuke cadeau voor de feestdagen of verjaardag? Koop eens een kinderboek! Altijd een dikke hit. Vandaag raad kleuter Matteo 5 favoriete boeken voor kleuters aan.

Dit artikel bevat affiliate links

1) Liselotje

Matteo is fan geworden van de boeken van Liselotje en ik denk door het gerijm van de tekst. Het zijn korte verhalen met veel herkenbaarheid bij kleuters. Waar Liselotje de éné avontuur na de andere beleeft samen met haarvader de Koning. Maar de Koning kan net alles wat minder dan zijn dochter. Daardoor komen er gevoelens naar boven zoals boosheid of jaloersheid. Liselotje en de Koningin helpen dan de Koning hoe hij ermee kan omgaan. Elk verhaal word afgesloten met een wijze raad dat herkenbaar is voor kleuters.

Auteur: Marianne Busser Ron Schroder
Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
ISBN: 9789047512998

boeken liselotje kleuter
boek liselotje kleuter

2) Pelles nieuwe kleren

Dit boek kocht in thema lente maar eigenlijk blijft het een mooi verhaal hoe geduld en samenwerking tot een mooi uitkomst leid. Pelle heeft namelijk nieuwe kleren nodig maar hij doet dat vanaf nul! Hij begint namelijk met een schaap te scheren. Het hele verhaalt toont hoe Pelle hulp vraagt aan zijn familie, oom en kleermaker om tot een nieuwe outfit te komen. Kijk zeker verder op de website van Christofoor want zij hebben echte pareltjes in hun catalogus.

Auteur: Elsa Beskow
Uitgever: Christofoor
ISBN: 9789062381395

boeken christofoor kleuter
boeken christofoor kleuter

3) Dag op het dierenvliegveld

Een boek voor kleuters dat we hadden gekocht toen we voor de eerste keer een vliegtuig namen. Bij de voorbereiding voor Matteo was dit het ideale boekje. Familie Koala gaat naar Koala Loempoer met het vliegtuig om de verjaardag van hun oma te vieren. Maar om te kunnen vliegen moeten ze eerst door de luchthaven geraken. De start van een heleboel grappige situaties die tegelijk tonen wat je allemaal moet doen om op hun een vliegtuig te geraken. Een hilarisch boek dat je een aantal keer kan lezen terwijl je weer iets nieuw ontdekt.

Auteur: Sharon Rentta
Uitgever: Leopold
ISBN: 9789025867874

boeken dieren kleuter
boeken dieren kleuter

4) Wat viktor voelt – ik ben….

Deze heb ik eens in mijn zoektocht naar boekjes over gevoelens gevonden. Klein kort boekje dat elke keer 1 gevoel behandeld. Het vertelt waarom Viktor de eenhoorn zich zo voelt en hoe het tot uiting komt. Het eindigt met een oefening om je terug beter te voelen. Matteo gebruikt sommige van deze technieken uit zichzelf of vraagt achter een boekje als hij een gevoel niet onder woorden krijgt.

Auteur: Aurelie Chien Cow Chine
Uitgever: Ballon Media N.V.

boeken viktor kleuter
boeken viktor kleuter

5) Lou

Deze boekjes voor kleuters zijn gemaakt zodat er meer inclusie is van de verschillende bevolkingsgroepen. Maar ook vecht het tegen stereotiepe beroepen en toont de maatschappij zoals hij is. Zo zien we dat Lou 2 vaders heeft, hierbij geef ik wel de tip als je zoals ik een grootvader voke noemt verander dan 1 van de 2 papa hun namen want anders brengt het verwarring. Lou’s beste vriendje is Annisa en gaan ze samen met meester Pablo naar de boerderij die word uitgebaat door 2 boerinnen. Kortom iedereen vind zich terug in de boeken.

Auteur: Kathleen Amant
Uitgever: Clavis B.V.B.A., Uitgeverij
ISBN: 9789044829143

Boeken Kathleen Amant Lou kleuter
Boeken Kathleen Amant Lou kleuter

Welk kinderboek voor kleuters raad jij aan?

Kus kus van deze dinosaurus

Sommige links in dit artikel zijn affiliate links. Dat betekent dat als jij via mijn website een aankoop doet, wij een percentje krijgen. Voor jou verandert er niets aan de prijs maar je steunt hierbij Dinos eten Koekjes! Dus dankjewel!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.