Boeken Dino Kind Peuter

Top 5 leukste boeken voor peuters !

boeken peuter Vienna

Zoek je nog een leuke cadeau voor de feestdagen of verjaardag? Koop eens een kinderboek! Altijd een dikke hit. Vandaag raad peuter Vienna haar 5 favoriete boeken voor peuters aan.

Dit artikel bevat affiliate links

1)  Gonnie

Op stip nummer is haar liefste eendje Gonnie haar favoriete boek. Zelf hebben we er een aantal in bezit maar onze bib op het einde van de straat heeft er ook dus huren we er regelmatig! Gonnie is een nieuwsgierig eendje dat steeds met of zonder haar vriendjes op ontdekkingstocht gaat. Ook haar vriendjes Gijsje en Ollie hebben hun eigen avonturen. Het zijn leuke kartonnen boekjes die tegen een stootje kunnen.

Auteur: Olivier Dunrea
Uitgever: Gottmer
ISBN: 9789025736675

boeken gonnie peuter
boeken gonnie peuter

2) Musti

Een klassieker maar blijft oh zo leuk. Je vind het redelijk gemakkelijk op de rommelmarkt want ik heb bijna heel mijn collectie op 1 rommelmarkt gevonden bij verschillende standjes. Soms een beetje ouwbollig zoals Musti die de computer uitlegt of nogal stereotiep zoals ridder Musti en prinses Kaatje maar dan lees je het lekker anders voor zoals prinses Musti en ridder Kaatje. Herkenbare situaties voor peuters en wanneer Musti naar school gaat kan je het blijven voorlezen aan je kleuter. Kortom ideaal voor de hele familie. Ik heb even online gezocht maar vond alleen de nieuwe reeks dus ik heb deze info geplaatst hieronder.

Auteur: Ray Goossens
Uitgever: Ballon Kids
ISBN: 9789089170330
Klik hier als je (de nieuwe) Musti wilt kopen

boeken musti peuter
boeken musti peuter

3) Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Jaaaaaaaah… wie vind die nu niet leuk? Vanaf de eerste keer sinds we hem voorlezen doet Vienna de geluiden na van de bijhorende kaka. Hilariteit verzekerd. Het begint met het wijzen en zeggen van: KAKA en haar neus ophalen. Kortom een boekje dat gewoon lekker fout is. Hij bestaat in enorm veel versies zoals XL versie, met echte geluiden of in heel veel verschillende talen zoals Zuid Afrikaans.

Auteur: Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch
Uitgever: Vries-Brouwers, Uitgeverij C. De
ISBN: 9789061745822

boeken kleine mol gepoept peuter
boeken kleine mol gepoept peuter

4) Geluidenboekjes van Clavis Peuters

We hebben er al een paar toen Matteo een peuter was en nu maken ze Vienna blij. Je hebt ze in verschillende thema’s maar diegene met de jungle dieren blijft een ultieme favoriet. Is het omdat ze de dieren herkent vanuit de dierentuin of omdat ze de geluiden bijna perfect kan nadoen? Wie zal het zeggen… maar het blijft een topfavoriet. Ik vind deze reeks van boekjes ook heel kwaliteitsvol geluiden heeft. Zo heeft ze eens een geluidenboekje gekregen waar we geen enkel dier konden onderscheiden en dat lijkt me absoluut niet de bedoeling van die boekjes.

Auteur: Marion Billet
Uitgever: Clavis Uitgeverij
ISBN: 9789044822960

boeken geluid peuter
Deze heeft al veel kindjes blij gemaakt 🙂
boeken geluid peuter

5) Zo voelt… voelboekjes van Gottmer

Sensorisch zijn deze boekjes al gewoon tof voor elke peuter. Welke peuter vind het niet heerlijk om te mogen frullen aan zijn boekje. De lange haartjes van de tijger of de schubben van een slang altijd plezier om het te mogen ontdekken. In het begin wel even duidelijk maken dat ze niet aan de haren mogen trekken of je tijger is binnenkort eerder een naaktkat…

Auteur: Xavier Deneux

Uitgever: Gottmer

ISBN: 9789025771584 .

boeken voelen peuter
boeken voelen peuter

Welk boekje vind jouw peuter een topper?

Kus kus van deze dinosaurus

Sommige links in dit artikel zijn affiliate links. Dat betekent dat als jij via mijn website een aankoop doet, wij een percentje krijgen. Voor jou verandert er niets aan de prijs maar je steunt hierbij Dinos eten Koekjes! Dus dankjewel!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.