Dino Life Uitstappen

Top 5 uitstappen deze herfstvakantie!

Plopsaland

Iedere ouder kent het wel! Je zet je edele poep in de zetel en daar is die vraag: MAMAAAAAA of PAPAAAAA WAT GAAN WE DOEN? Zucht… Geen nood! Ik heb mijn favoriete uitstappen in België bij elkaar gezet zodat jij ouderpunten gaat scoren bij je kroost!

1) Jean Stampe en Maurice Vertongen Museum

We vragen vaak familie mee op uitstappen en dit is er 1 waar jij zeker ook mensen moet meevragen! In het museum zie je de geschiedenis van de luchtvaartpioniers Jean Stampe en Maurice Vertongen. Zij richtten in 1923 een vliegschool en vliegtuigfabriek in Antwerpen op. Zij waren samen met Jan Olieslagers de initiatiefnemers achter de ontwikkeling van de Antwerpse luchthaven. Naast de prachtige vliegtuigen die je kan bezichten, heeft het museum nog een uniek pluspunt. Het heeft een uitstekend uitzicht op startklare vliegtuigen. Dit is ook een aanrader als je je kind aan het voorbereiden bent op een vliegtuigvakantie!

vliegtuig

2) Technopolis

Technopolis is een doemuseum maar sinds 2006 hebben er een kinder – doe – centrum deel bij. Toegankelijk vanaf 4 jaar maar peuters kunnen zich hier ook perfect uitleven. Het kinder – doe – centrum is verdeeld in verschillende delen namelijk: De stad, het park, de werf en themazone Mijn lichaam. Driemaal raden waar onze peuter het meeste zin in had? Inderdaad ‘ de werf’ want die had namelijk een trap en een schuin dak. Ideaal voor te klimmen. Wil je hierover meer lezen? Klik hier want ik schreef er in 2016 al een leuk artikel over! Ik bezoek Technopolis ook nog elke maand maar dan nu met Vienna tijdens de schooluren en met Matteo in de vakantie!

TECHNOPOLIS

3) Plopsaland

We hebben dit al een stuk of 3x gedaan en blijft een winnaar! De enigste reden waarom we geen abo hebben is omdat het echt wel ver rijden is. Verder dan de efteling (waar we wel een abo voor hebben) maar dit blijft leuk. Klik hier voor ons leuk fotoverslag over deze dag te zien!

doordenkers

4) Comic Stations

Een leuke binnenactiviteit indien de herfstvakantie enorm nat word. Je kan ongeacht vanaf elke verdieping in comic station een glijbaan nemen naar het volgend verdiep. Ze hebben er zelfs eentje die 22,5 meter hoog is en de titel van Hoogste Indoor Glijbaan ter wereld mag dragen. Daar zijn mijn zus en schoonbroer alleen in gegaan en was de reactie: er kwam precies geen einde aan! Maar de andere twee zijn ideaal voor de kleintjes om samen in te gaan. Glijden ze goed? Diegene met jeansbroeken vonden het iets minder goed dus wil je snel glijden? Gladde broek aandoen zoals ik… dan glijd je gewoon te snel! Meer info? Klik hier voor een uitgebreid verslag over onze familieuitstap.

Comic station

5) Klankenbos

Zoek je nog een leuke buitenactiviteit? Dan is het Klankenbos iets voor jullie! Wij, in het Antwerpse zijn enorm verwend met het museumpark Middelheim met kunstwerken. De Limburgers beweren verwend te zijn met het Klankenbos in Neerpelt. Om te bewijzen dat ‘de parking van het stad’ ook iets te bieden had sprongen we in onze auto en vertrokken we met de zon naar Neerpelt. Klik hier voor meer informatie zoals welke kunstwerken je zeker moet zoeken!

Klankenbos

Welke uitstap ga jij deze herfstvakantie doen?

Kus kus van deze dinosaurus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.