Dino Ouder Ouder

Van 1 kind naar 2 kinderen? What were we thinking?!

kinderen

Nu Vienna 1 jaar is geworden werd het eens tijd om een blog neer te schrijven over: van 1 kind naar 2 kinderen! Volgens mij was onze mantra dit 1ste levensjaar toch: What were we thinking?! “Neem kinderen” zegt men, “dat is plezant” zegt men… Nu alle gekheid op een stokje: het was een jaar met ups en downs maar dat vertel ik je allemaal heel eerlijk in deze blog. dinomama

Het was met 1 kind precies toch gemakkelijker?

Als je vroeger met 1 kind dacht dat je moe was? Wacht dan maar tot er zich nog 1 bij je in bed vervoegt. Het woord MOEDER werd letterlijk gesplitst naar MOE-DER. Ik wist niet dat je als ouder met zo weinig slaap nog kon functioneren.

Even snel naar de winkel lijkt soms een hele expeditie, die in het begin toch regelmatig werd afgeblazen. Dan ging 1 van ons 2 met maar 1 kind naar de winkel maar liefst nog helemaal alleen. Dat voelt dan als een vakantie. Alleen door de winkel trippelen en eens rustig van alles vastnemen zonder gezeur. Om dan al wandelend iets lekker op te eten dat je niet moest delen. Geef maar toe! Elke ouder doet dat 😉

Een schoolgaand kind hebben en een thuiskind is ook niet ideaal. Zeker niet als het schoolgaand kind nog maar halve dagen doet. Tijd wat is dat?

politiek

Maar de liefde verdubbelt gewoon mee!

Als ik Matteo en Vienna dan samen zie spelen dan smelt ik toch helemaal. Matteo die zijn wereld toont aan Vienna, heerlijk. Hij is zo’n goede broer en zo trots op zijn zusje. Vienna die in de ochtend, vanaf ze haar ogen opendoet, naar de babyfoon kruipt om Tewie (Matteo) te roepen met de hoop dat hij ook al wakker is, dan kan je me bijeen keren. Zo schattig.

Ja van 1 naar 2 kids is geen easy game maar ik zou het niet willen inruilen. Voor geen chocolade ter wereld. Het is soms druk, ik vervloek het soms maar de liefde is groter dan ooit.

Kus kus van deze dinosaurus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.