Dino Life Reizen

Je kind voorbereiden op het vliegtuig

zot

Ik moet bekennen dat toen mijn schoonouders ons uitnodigden om met het vliegtuig naar Mallorca te reizen er zich even een doemsencario in mijn hoofd afspeelde. Een krijsende, huilende en/of woedende Matteo op het vliegtuig… Het beeld van een kind dat de eerste 8 maand van zijn leven als hij een maxi cosi zag, of nog erger er in moest, altijd begon te krijsen zit nog altijd vers in mijn geheugen. Gelukkig was het met de overschakeling in een autostoel overgegaan, maar een vliegtuig kan je niet even laten landen als het niet zou lukken.

Voorbereiding? Voorbereiding!

Goed, we bleven niet met die angst zitten ook al vond iedereen het de moeite om horrorverhalen te vertellen over hun vliegtuigavonturen met hun (b)engeltjes. We kennen Matteo nu al 21 maand en als we hem een beetje begrijpen is het codewoord: VOORBEREIDING! Een tripje naar de bib en we kwamen met een topboek thuis. Zo eentje dat we daarna ook gekocht hebben omdat het een hit was. Dag op het dierenvliegveld door Sharon Rentta. Een tof boekje over een familie koala beertjes die op vakantie gaan naar Koala Loempoer (what’s in a name) Zo zie je de voorbereidingen van de koffers inpakken, de etappes in de luchthaven zoals de security en de vliegreis zelf. Diertjes doen het altijd goed bij Matteo en hij was er helemaal mee weg.

vliegtuig

Een toevallige vondst in de kringloopwinkel was de volgende stap. Ik vond een magnifiek vliegtuig en na een keuringsrondje door de familie denken we zelf dat het een DIY vliegtuig is. Matteo begon rond te lopen met het vliegtuig, begreep dat het de lucht in ging en door het boek begreep hij dat hij in het vliegtuig kon zitten. Weer een stapje verder naar het hoogtepunt van onze voorbereiding: onze excursie naar Het Stampe & Vertongen Museum in Antwerpen

 kind

Jean Stampe en Maurice Vertongen Museum

We vroegen de schoonbroer, die een hevige vliegtuigfan is, mee en natuurlijk kon zijn zoontje –dinospapa’s petekindje- niet ontbreken. In het museum zie je de geschiedenis van de luchtvaartpioniers Jean Stampe en Maurice Vertongen. Zij richtten in 1923 een vliegschool en vliegtuigfabriek in Antwerpen op. Zij waren samen met Jan Olieslagers de initiatiefnemers achter de ontwikkeling van de Antwerpse luchthaven. Naast de prachtige vliegtuigen die je kan bezichten, heeft het museum nog een uniek pluspunt. Het heeft een uitstekend uitzicht op startklare vliegtuigen. Matteo zag, maar wat vooral belangrijk was, hoorde vliegtuigen. Hij kon het lawaai van zo’n vliegtuig enorm goed plaatsen wat ik een hele goede voorbereiding vond.

mama kind

Daar was de dag van het vertrek eindelijk aangebroken. Met zijn koffertje dat hij voor Kerstmis had gekregen van de schoonouders stond hij daar. Trappelend om op het vliegtuig te mogen gaan. Zijn koffertje vol speelgoed? Niet open geweest… Kijken door het raam, een aantal keer op en neer gewandeld, bij de schoonouders eens op de schoot gaan zitten. Een drankje gekregen, koekje gegeten en volop aandacht krijgen van het boordpersoneel. Op de terugvlucht heeft hij zelfs door de landing heen GESLAPEN! Ja, serieus! Geen weentje, geen traan, alleen maar een glimlach van oor tot oor.

mama en kind

Besluit

Denk ik dat die voorbereiding geholpen heeft? Ja! Wij kennen Matteo, hij heeft voorbereiding nodig of hij is enorm bang van nieuwe situaties. Normaal bij kinderen, ik herken veel van mezelf bij Matteo en haat zelf ook nieuwe situaties. Dus voorbereiding was het codewoord. Ik raad iedereen het aan: het boek, een vliegtuig om mee te spelen en vooral het museum.

Vliegtuigreizen met jonge kinderen? Joepie of hell no?

Kus Kus van deze dinosaurus

24 Replies to “Je kind voorbereiden op het vliegtuig”

 1. Wat een slimme tips en goede voorbereiding. Dat ziet er allemaal heel bedachtzaam uit. Fijn dat het ook echt geholpen heeft.

 2. Ik heb geen kinderen , maar dit zijn wel fijne tips. Ik zou het denk ik eng vinden om voor de eerste keer met mijn kindje in het vliegtuig te gaan

 3. Ik durf zelf al geen vliegtuig in, maar denk dat een voorbereiding wel zo prettig is voor kleine kids x

  1. Cindy Reyns schreef:

   Oei dat is lastig. Als het hoopt geeft ik had het ook tot ik zwanger werd. Het is opeens weg raar :p

 4. Leuk om te lezen dat het zo vlot gegaan is! Lijkt me ideaal om het al eens te verkennen met een boek of museum, zo maak je het voor jezelf en je kindje een stuk makkelijker.

 5. Heel fijne tips. Wij gaan zelf 2 weken naar Frankrijk met mijn schoonouders maar gaan met auto. Zijn ook ql druk met de VOOrbereidingen

 6. Wij hebben jullie een goede voorbereiding gedaan! Ik denk zeker dat het geholpen heeft. Wij zijn nog niet met het vliegtuig geweest met Nina (2) maar ik denk ook niet dat het snel gaat gebeuren. Papa houd er niet zo van 😉

 7. O wat ontzettend goed zeg! Ik heb zelf geen kinderen maar ben wel gek vliegen. Bedankt voor het delen van je ervaring, deze ga ik zeker meenemen voor als het zover is.

 8. Dat koffertje hebben wij ook! En vliegen met kinderen is niet zo moeilijk als het lijkt vind ik zelf. Heb met een zes weken oude baby gevlogen, met een kind van twee, toen ze twee en vier waren, en toen eentje 1 jaar was. Alles ging prima eigenlijk 😉

 9. Wij gingen ook goed voorbereid en hebben nooit geen huilende kids gehad. Bij onze eerste vlucht met een 1 jarige was de ipad wel echt een succes overigens.

  1. Cindy Reyns schreef:

   Die heeft hij 1x genomen op de terugvlucht om daarna in slaap te vallen op ons 😉

 10. Wat fijn dat het zo goed is verlopen zeg! Jullie hadden je ook echt goed voorbereid! Fijn dat het vruchten afwierp.

 11. Wat heb je dat goed aangepakt zeg! Super. Zeker ook om het eens van dichtbij te bekijken alvorens de grote dag. Grt

 12. Goede tips. Bij mij waren beide zo verschillend. De 1 vliegt al sinds 2 weken, en regelmatig. De ander pas 1x geweest. Daar was wel voorbereiden nodig

 13. Soms gaat het goed met het vliegen soms niet. Ligt er ook aan of ze heel druk zijn en willen luisteren

 14. Goede tip om je kindje zo voor te bereiden. Zelf kiezen we bewust om niet te vliegen met jonge kinderen. Eén keertje gedaan naar Suriname en ik vond het zo sneu. Ze huilde van het opstijgen en landen, was helemaal overstuur. Nu we drie meiden (waarvan twee peuters) hebben is het ook vrij duur en eenmaal daar waarschijnlijk weinig ontspannend. Misschien over een paar jaar. Maar denk dat ook bij oudere kinderen deze tip van pas komt, dus onthoud hem in elk geval.

 15. Leuk aangepakt zeg die voorbereiding! Ik denk dat ons zoontje het wel gewoon zal zijn straks, we hebben gevlogen toen hij 11 weken oud was en toen hij 7 maanden oud was. Als hij een jaar is, willen we de eerste lange vlucht gaan maken (Azië). Spannend toch altijd hoor 🙂 Jullie kleine man heeft het alleszins goed gedaan!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.