Boeken Dino Ouder Ouder

Waarom ik geen KIIND abonnement meer neem!

KIIND

De afgelopen 3  jaar heb ik met plezier een KIIND abonnement gehad. Wachtend op het volgend nummer duurde altijd lang. Wanneer hij er dan eindelijk in de brievenbus stak was hij al bijna uitgelezen hebben op weg van de brievenbus naar de zetel. Maar toch begon bij de laatste 2 nummer te knagen en heb ik besloten om geen abonnement meer te nemen. Vandaag vertel ik waarom.

Van KIIND wereld naar maatschappij

Wel ik begon me te storen aan ‘de ideale maatschappij’ die KIIND creëert. Luister ik hou ook van een houten huisje op een weiland vol bloemen en koeien maar de realiteit is anders. Waar ik KIIND magazine in het begin zalig vond met de laagdrempelige opstap naar natuurlijk ouderschap, heb ik nu meer de indruk dat ze steeds meer die alternatieve toer opgaan. In het begin lees je daar eigenlijk wat over. Je leert net wat samen slapen is of hoe je borstvoeding het beste kunt toepassen maar als je daar al een expert bent in geworden dan lees je de andere artikels. Steeds meer houten huisjes op weilanden en in een overheerlijke commune (wat trouwens elke ouder verdient zo’n stam die er voor je is) maar weeral de realiteit is anders.

kiind magazine

Steeds meer ouders zijn op zoek naar hun “stam” maar dan in de moderne maatschappij waar technologie noodzakelijk is voor veel mensen. Er zijn namelijk mensen waar dit hun beroep is dus om te beginnen met: smijt alle technologie buiten voor een betere familiesfeer… Goh … nee. Ik zoek meer die mooie samensmelting van moderne huizen met een kleine moestuin in hun tuin die op zoek zijn naar hun ‘stam’. Daar stopt het dan ook tussen mij en KIIND magazine.

Herhaling, herhaling en herhaling

Dit is nog een puntje waarom de laatste tijd ik twijfel om nog een nieuw abonnement te nemen. Natuurlijk blijft het een opvoedingsmagazine en blijven de meeste onderwerpen dezelfde maar het is de manier waarop. Steeds positieve zwangerschap, positieve bevalling en positieve babytijd. Nu je moet niet denken dat ik opeens horrorverhalen wil horen maar die roze wolk mag wel wat meer regendruppels bevatten. Misschien wat meer taboe verhalen zoals: ik hield niet onmiddellijk van mijn kind wat veel ouders ervaren. Dat zijn verhalen die negatief beginnen maar ze laten herstel zien en eindigen (meestal) positief. Of hoe ik mijn eenzaam heb overwonnen dankzij sociale media. Wat zeg eerlijk je ‘stam’ zoeken gebeurt meestal online tegenwoordig omdat de maatschappij verdeeld is. Maar ook mensen zoals ik verlegen zijn om mensen aan te spreken durven sneller hun stem te laten horen online.

kiind

Blijf ik fan?

Natuurlijk blijf ik fan van hun en blijf ik KIIND aanraden. Het is een perfecte starter in ouderschap wanneer je merkt dat je opvoedvisie nu al verschilt in de zwangerschap dan je omgeving. Wanneer je op zoek bent naar dat natuurlijke ouderschap maar geen dikke boek wilt lezen. Want geef toe… wie heeft tijd om te lezen? Maar zelf neem ik geen abo meer.

Heb jij een abo op KIIND magazine?

Kus kus van deze dinosaurus

One Reply to “Waarom ik geen KIIND abonnement meer neem!”

  1. Carmen Keersmaekers schreef:

    Niet meer! Ook al vind ik het super interessant , maar hij bleef vaak liggen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.