Baby Dino Kind Dino Ouder Reizen

Wasbare zwemluier, top of flop?

WASBARE ZWEMLUIER

Zoals jullie weten gebruiken wij wasbare luiers maar wist je dat er ook wasbare zwemluiers bestaan? Hoe vaak heb je het al niet voorgehad dat je in de winkel staat en denkt: wow wegwerp zwemluiers zijn duur! Plus als je baby, peuter of kleuter maar even in het water gaat, moet je elke keer de luier weggooien want je ziet niet wanneer hij “gebruikt” is. Daarom mijn supertip van deze zomer: investeer in een wasbare zwemluier of 2 en wel hierom! WASBARE ZWEMLUIER

Wasbare zwemluiers zijn herbruikbaar!

Je zwemluier is wasbaar… wat? Je kan die gewoon hergebruiken?! Tell me more! Ik weet het, het klinkt wat raar maar toch is het waar. Als je investeert in twee leuke wasbare zwemluiers vanaf het moment dat je baby mag zwemmen, moet je maar 1x geld uitgeven. Je kan hem (her)gebruiken tot hij/zij zindelijk is. En daar doe je de natuur ook een grote dienst mee. Er zijn tegenwoordig zoveel systemen dat je al snel jouw favoriete vindt. Maar wees gewaarschuwd… al die leuke printjes werkt verslavend!

Maar waar gaat de pipi heen?

Net zoals bij de wegwerp zwemluier gaat deze er gewoon doorheen maar houdt het de stoelgang tegen. Matteo heeft nog nooit stoelgang gemaakt in het zwembad dus dat kan ik niet volledig uittesten maar hij draagt al sinds zijn eerste zwembadbezoek een wasbare zwemluier. Zelfs nog voor we met gewone wasbare luiers begonnen. Dat kwartiertje in het zwembad vond ik verspilling om een wegwerp aan te doen.

Als ik thuiskom dan gooi ik deze gewoon mee met de handdoeken en zwemgerief in de wasmachine en hop terug in de zwemzak. Als je beslist een wasbare zwemluier in je winkelmandje te plaatsen, koop dan ook direct een grote wasbare luierzak. Zo wordt je rugzak niet nat. Hiervoor gebruiken we nog steeds de XXL luierzak van Matteo.

WASBARE ZWEMLUIER

Geen zwembroek of badpak meer

Die wasbare zwemluier ziet er gewoon fantastisch leuk uit waardoor je dat zwembroekje of badpakje links kunt laten liggen. Ik heb er standaard 1 bij de grootouders liggen. Terwijl je een zwembroekje of badpakje steeds in een nieuwe maat moet kopen, gaat de zwemluier veel langer mee. Hij is aanpasbaar en kan meegroeien met je kindje. Matteo is ondertussen zindelijk waardoor Vienna zijn wasbare zwemluiers verder kan gebruiken. Win-win

Gebruik jij wasbare zwemluiers?

Kus kus van deze dinosaurus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.