Baby Dino Kind Peuter

Wat te doen bij tandjespijn?

tandjespijn
Tandjes? Tandjes! Waaaaaaarom? Waarom doet de natuur onze lieve kindjes dat niet 1 maar 2 keer tandjespijn aan?! Huilerig, ik-wil-niet-eten en pak-me-nu-aub fase, mijn lief klein kapoentje toch. Goed! Tijd voor een actieplan! Na wat opzoekingswerk op google heb ik een paar geboden gevonden die, we gaan toepassen.

1) Gij zult het kind iets koud toedienen bij tandjespijn

Nu een koude bijtring is hier op het moment niet van toepassing omdat onze kleine kapoen in een gooi-fase is. Ik geef dan maar een ijsblokje mamamelk in een sabbelzakje en hopa instant verfrissing. Gelukkig kindje met bijhorende ouders.
Matteo toen hij 6 maand was! 

2) Gij zult de apotheek plunderen bij tandjespijn

De apotheek is mijn beste vriendin. Ik woon namelijk nog geen 2 minuten van haar. Ze kent mij en de kids heel goed. Als we komen binnengewandeld met de draagzak is het instant een praatje want hier ons dorpje in een dorp gaat dat. Wat heb ik er gekocht: Chamodant tandgel en Chamodant druppels Genigel Camilia druppels Je denkt waarschijnlijk: dat allemaal? Ja, want we spreken niet van 1 tand. We praten hier over een serieuze mondverbouwing plus nooit opgemerkt dat als je denkt dat je de heilige graal hebt gevonden dat het dan opeens niet meer werkt? Inderdaad een gewaarschuwde moeder is goud waard.

3) Gij zult u kind op iets laten knabbelen bij tandjespijn

Elke borstvoedingsmama gaat nu in elkaar krimpen want ze kent het volgende gevoel: het moment dat je baby denkt “laat ik eens mijn tandvlees testen op de tepel”. De pijn van de geboorte kwam in de buurt. Hout afkloppen dat ze het daar blijft meedoen en mijn tepel met rust laat. Maar zorg ervoor dat je altijd iets bij hebt dat je kan geven als zoonlief of dochterlief nood heeft om te knabbelen zoals een fopspeen, bijtspeeltje of een stukje brood. Voor de toekomstige mama’s je merkt vrij snel wanneer de fase er is, trust me!
tandjespijn

4) Gij zult u tepels verwennen bij tandjespijn

Borstvoedingsmama’s: haal u zalfjes, lekschalen en mother mates maar boven want door het speeksel dat zuurder wordt tijdens de tandjesperiode zal je ze wat extra moeten verwennen. Als je het slim speelt een nieuwe beha met stoffen kompressen? Maar schat, ik moet toch echt een nieuwe beha dat is zoveel beter voor de borstvoeding…

5) Gij hebt het recht om te klagen bij tandjespijn

Als je heel de nacht hebt wakker gelegen met een baby die tandjes krijgt, dan liefste mama, heb je ABSOLUUT het volste recht om je even af te reageren op facebook en iedereen de hoogste boom in te sturen. Kruip daarna met je baby gezellig in de zetel met een kopje thee voor jou en een mama-ijsje voor je kleine schat om daarna misschien terug aan een huilerige-pak-mij-op-verlaat-me-niet dag te beginnen.
Je bent goed bezig mama, die tandjes komen er ooit wel door en kijk eens in de ogen van je kleine spruit. Beste uitzicht van de wereld… -smelt- Kus kus van deze dinosaurus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.