Baby Dino Kind Dino Life Kleuter Peuter Reizen

De zonnebrandcrème battle: Nivea vs Mustela vs Naïf

Nivea & Mustella

De zon en ik zijn geen beste vriendjes. Heb ik geen last van mijn zonne-allergie dan heb ik wel last van een zonneslag. Enorm gevoelig aan de zon en onze haat-liefde relatie heeft tijd nodig gehad om tot een vriendschap te groeien. Nu ik 26 jaar ben, ken ik zo mijn tips en tricks net zoals hoe ik me het beste insmeer. Vandaag een artikel over 3 verschillende merken zonnebrandcrème die ik zowel voor mij als dinopapa en dinopeuter heb gekocht. Zodat jij veilig in de zon kan gaan springen, dansen of zonnen.

Nivea & Mustella
Nivea & Mustela zonnebrandcrème

Deelnemer 1: Mustela zonnebrandcrème Factor 50

Mustela zonnebrandcrème koop ik sinds Matteo geboren is en eigenlijk smeer ik mij er ook mee in. Deze is speciaal voor zonne-allergie en tot nu toe vind ik dit de beste die werkt voor mijn allergie. Hiermee start ik altijd als het terug zonnig begint te worden en bouw dan zo verder af. Voor Matteo vind ik deze het handigst want hij laat geen witte strepen achter en de bus werkt vlot.

Pluspunten

 • De geur
 • Smeert goed uit
 • Handige bus

Minpunten

 • Model en samenstelling verandert elk jaar. Vorig jaar hadden ze een slecht model
 • Dopje geraak ik meestal na 4 weken kwijt

Deelnemer 2: Nivea zonnebrandcrème Factor 50 en 20

Je zou het bijna alleen voor de geur kopen, die zalige vintage Nivea geur. Heerlijk! Deze koopt dinopapa altijd en liefst een zo laag mogelijke factor want hij wil bruin worden. Ik heb eindelijk eens een factor 50 gevonden in de versie die ik het liefste heb van Nivea. (naam) Heb ik er nu altijd overgekeken of verkopen ze hem niet in België? Want deze vond ik in Mallorca en ik was heel blij! Hij smeert fantastisch wat ook niet anders kan met een olie versie. Alleen worden je handen er wel wat vettig van zodat het op het einde wat moeilijker wordt.

Pluspunten

 • De geur van Nivea is altijd een pluspunt
 • Smeert goed uit
 • Je ziet hoeveel er nog in zit

Minpunten

 • Als je al even aan het insmeren bent wordt het wat moeilijk om te pompen
 • Dopje erop klikken lukt soms na een dagje strand niet meer zo goed

Deelnemer 3: Naïf zonnebrandcrème Factor 50

Hier is iedereen altijd laaiend over! Omdat dit de enige zonnebrandcrème was die beweert natuurlijk te zijn EN in de zijkant van mijn verzorgingsrugzak past, heb ik hem dit jaar een kans gegeven. Persoonlijk vind ik hem toch een tegenvaller. Hij smeert zoals tandpasta, zo moeilijk! Matteo en ik lijken wel spoken als we er ons hebben mee ingesmeerd. Ook vind ik hem precies minder beschermend dan de Mustella zonnebrandcrème Factor 50 terwijl ze wel dezelfde Factor 50 hebben. De geur daar moet je van houden of niet maar ik vind hem sterker aanwezig dan Nivea of Mustella. Ik gebruik hem wel op maar koop hem niet meer opnieuw.

Pluspunten

 • Natuurlijk ingrediënten
 • Handige dop die je niet kan kwijt geraken
 • Smalle tube waardoor hij overal in past

Minpunten

 • De geur is sterk aanwezig
 • Smeert moeilijk uit

Natuurlijk zal iedereen zijn favoriet merk hebben en een mening over insmeren of niet. Wij gaan meestal, afhankelijk van de zon, hoe bruin we al zijn en moment van de dag, ook even zonder zonnebrandcrème buiten zodat we toch onze vitamientjes binnenkrijgen. Maar ik hoop dat je met dit artikel misschien je eigen weg vindt in de wereld van de zonnebrandcrème!

EDIT: Ik heb recent een natuurlijke zonnebrand gevonden die niet de heftige geur van Naïf heeft! Klik hier om deze te ontdekken!

Welke zonnebrandcrème gebruik jij?

Kus Kus van deze dinosaurus!

9 Replies to “De zonnebrandcrème battle: Nivea vs Mustela vs Naïf”

 1. Goed insmeren is inderdaad belangrijk en ook al zit ik niet graag direct in de felle zon, een zonnebrandcrème gebruik ik altijd. Sowieso ook een dagcrème met een factor erin. Ik vind die spuitflesjes met heldere spray altijd erg fijn (merk weet ik zo niet).

 2. Fijne vergelijking! Zelf ben ik niet merkvast. Het is net welke zonnebrandmiddel in de aanbieding is eigenlijk. Die neem ik dan. Met minimaal een factor 30.

 3. Ik gebruik veel merken zonnebrandcrèmes, maar momenteel heb ik er eentje van de Action voor de kids (echt een goede voor de gevoelige huid) en zelf gebruik er eentje van Vichy en Comfort Zone.

 4. Leuk zo’n vergelijking! Wij zijn trouwe Nivea fans, die producten vind ik gewoon het fijnste werken x

 5. Leuke vergelijking! Ik hou niet zo van een sterke geur. Ik kies altijd voor een minerale zonnecreme zonder nanodeeltjes. Die smeren moeilijker maar zijn beter voor de huid (geen chemische stoffen). Lovea of biosolis kies ik!

 6. Leuke vergelijking! Ik gebruik de gewone van nivea. Die met die spuitmond. Werkt ook fijn vind ik.

 7. Wat een fijne vergelijking . Ik gebruik voor de kinderen graag nivea en zelf Lancaster

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.