Dino Ouder

Zwangerschapshormonen VERSUS de weegschaal

buik

In het huishouden Janssen – Reyns staat er geen weegschaal. Ergens 3 jaar geleden is hij hier stilletjes verdwenen na eigenlijk al 2 jaar stof te vergaren in een donker hoekje van het universum. Wij wilde niet meer focussen op een “ideaal” getal dat is opgelegd uit de maatschappij maar wel op ons lekker voelen in ons vel. Daar apart kan ik nog een heel artikel over schrijven, misschien doe ik dat wel na de zwangerschap. Nu wil ik even over die verdomde weegschaal tijdens de zwangerschapscontrole praten.

Hello duivelsding aka weegschaal

‘Je mag even op de weegschaal gaan staan’ de eerste keer dat ze dat zeiden ging het nog vlot. In de eerste 3 – 4 maanden kwam ik eigenlijk niet echt bij maar opeens ergens in maand 5 een mega verhoging en tadaaa nu op 6 maanden kregen net ik geen hartverzaking denk ik toen ik er op stond. 75 kilogram stond er op, bam right in you’re face. 2 getallen die me h-e-l-e-m-a-a-l van mijn stuk brachten want als je van 64 kg komt is dat gewoon schrikken. Dat er diezelfde week 7 mensen me aanspraken met de zin: amai je buik is goed dik geworden! zal niet echt geholpen hebben op dat moment. Liefst van allemaal wilde ik in mijn bed kruipen en er niet meer uitkomen wat niet zo goed is voor mijn zwangerschapsdepressie.

Waarom stoort me dat nu?!

Ik vraag me het oprecht af… Waar ik voor mijn zwangerschap iedereen op zijn plaats zet als het over “ideale” gewicht/figuur ging ben ik tijdens mijn zwangerschap er enorm gevoelig aan. Waarom doen ze zwangere vrouwen met extra veel hormonen dit aan? Er zeiden vriendinnen dat ze via je gewicht kunnen checken of alles wel goed gaat. Wel, ik ben bang van spuiten en zou nog liever elke dag(!) bloed laten trekken om te checken of alles goed gaat, wat me ook betrouwbaarder lijkt, dan te baseren op getallen van de weegschaal.

Het woord ‘dik’ heeft ook zo’n negatieve naklank. Ja, ik weet dat die buik groter wordt omdat je namelijk een kind aan het maken bent. Wat uiteraard een enorm leuke superpower is maar dan hoor ik liever: wat is je buik al zo mooi! Of wauw je straalt! Zeg nu zelf? Dat klinkt 1001 keer beter dan ‘amai je buik is goed dik geworden!” en dat kunnen die zwangerschapshormonen niet zo goed aan…

buik

Nog een paar wijze woorden!

Als je niets lief kunt zeggen kan je beter zwijgen. Gewoon een leuk hartjes emoticon plaatsten doet ook wonderen als je graag je mening wilt geven over iemand zijn zwangerschapsbuik.

♥ Wat vind jij van zo’n commentaren tijdens de zwangerschap? ♥

Kus kus van deze dinosaurus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.